Vijesti

eu fond

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Babina Gora
sufinancira se iz OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

U GČ Gaza održana je edukacija o selekciji otpada

U GČ Gaza održana je edukacija o selekciji otpada. Ovo je prva u nizu edukacija koje će se održavati u gradskim četvrtima i mjesnim odborima.
Projektni tim čine djelatnici Grada Karlovca, Čistoće Karlovac i Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije.

Postoji mnoštvo činjenica koje ukazuju zašto je održivo gospodarenje otpadom važno. Količina proizvedenog otpada u svijetu u kojem živimo stalno raste i svaki stanovnik naše zemlje proizvede značajne količine smeća tijekom svog životnog vijeka. U naše kante za otpad svakodnevno bacamo sve i svašta uključujući vrijedne sirovine, a time i resurse: vodu i energiju.

Cilj projekta je dovesti do značajnih promjena percepcije, svijesti i navika stanovništva grada Karlovca na način da se stanovništvo informira, educira i motivira te potaknu sve ciljane skupine da promjene svoje navike u smjeru održivog gospodarenja otpadom.

Ispred Grada Karlovca okupljenim građanima obratio se predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić, a na pitanja građana odgovarali su pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Martina Furdek-Hajdin, direktorica Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS Marija Tufeković i direktor Čistoće Damir Jakšić.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić naglasio je da se suradnjom uz dobru volju i dobru organizaciju osigurava dobro gospodarenje otpadom što je jedan od preduvjeta očuvanja prirode koju ostavljamo budućim generacijama.

 


Ova web stranica koristi kolačiće kako bi radila pravilno i pružila najbolje korisničko iskustvo. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.

Ok