Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

U utorak, 5. lipnja 2018. godine, u Uredu župana Karlovačke županije potpisani su Ugovor o sufinanciranju izgradnje pristupne prometnice Centru za gospodarenje otpadom Babina gora i Ugovor o sufinanciranju troškova priključenja Centra za gospodarenje otpadom Babina gora na elektroenergetsku mrežu.

Ugovore su potpisali župan Damir Jelić, gradonačelnici i predstavnici gradova Karlovca, Ogulina, Duge Resa, Ozlja i Slunja te direktorica Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije KODOS d.o.o.

Karlovačka županija te gradovi s područja županije, kao osnivači Centra za gospodarenje otpadom KODOS d.o.o., sufinancirati će izgradnju pristupne ceste u iznosu od 1.200.558,75 kuna. Ukupna vrijednost izgradnje pristupne prometnice iznosi 8.707.358,75 kuna, a preostali dio sredstava u iznosu od 7.506.800,00 kuna osigurao je Grad Karlovac putem natječaja raspisanog od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz mjere 7.2.2. “Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta”. Troškovi priključenja Centra za gospodarenje otpadom Babina gora na elektroenergetski sustav iznose 2.160.000,00 kuna.