Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Nakon gradskih četvrti Gaze i Rakovca, i stanovnici Gradske četvrti Luščić – Jamadol također su imali priliku saznati sve što ih zanima o razvrstavanju otpada u kućanstvu.

Na edukativnoj tribini održanoj 5. listopada, a koju su organizirali Grad Karlovac, Centar za gospodarenje otpadom KODOS i Čistoća d.o.o. Karlovac, građani te gradske četvrti mogli su čuti osnovne informacije poput one da postoji razlika između otpada i smeća, ali i detaljno se upoznati s tri osnovna principa održivog gospodarenja otpadom: smanji – ponovo koristi – recikliraj.

Također, doznali su što se smije, ali i što se – ne smije odlagati u posude za odvajanje otpada.

Tijekom edukativne tribine, građani su pokazali veliko zanimanje za temu razvrstavanja otpada, te postavili niz pitanja na koje su im ovom prilikom detaljno odgovarali: Martina Furdek Hajdin pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Damir Jakšić direktor Čistoće Karlovac, Marija Tufeković direktorica KODOS-a, Ivan Polović voditelj Tehničko operativnog sektora u Čistoći Karlovac, te Marija Pilčik viša stručna suradnica za zaštitu okoliša.

Tribini je bio nazočan i predsjednik Gradskog vijeća grada Karlovca Damir Mandić koji je rekao kako djeca u školama danas uče i znaju puno više o razvrstavanju otpada od odraslih, te da su edukacije poput tribine o razvrstavanju otpadom dobrodošle jer je razvrstavanje otpada nešto u što moramo biti upućeni.

Sljedeća edukativna tribina bit će održana u Gradskoj četvrti Zvijezda, 12. listopada s početkom u 18 sati.”

 

{gallery}edukacija_luscic_jamadol_2016{/gallery}